Opinions

Abril 2012

 

La nostra primera filla va néixer en un hospital després d’hores de patiment i una sèrie d’intervencions “ molt
necessàries”. Un cop la vaig tenir amb mi ni tan sols tenia forces per sostenir-la. 

Aquest fet va ser el primer graó d’una llarga escala que ens va conduir a finalment tenir la nostra segona filla al menjador de casa nostra. No era la nostra intenció inicial però el destí i la M.Àngels, la nostra doula, ho van fer possible. L’Anna va néixer a casa, envoltada de pau i amor, i va ser un moment molt emocionant tant pels pares com per totes les persones presents.

No ho havíem planificat així, però quan el treball de part va començar vam veure la llum i totes les pors i incerteses van quedar aparcades al racó, no volíem anar enlloc, no volíem exposar-nos a intervencions “necessàries” ni a protocols degradants, volíem estar tranquils i viure el part i el naixement en família i així va ser. 

Tot i ser la segona, no va ser curt ni senzill, però res comparable al patiment “hospitalari” provocat per hormones artificials i postures imposades, i un cop es va decidir a sortir, tot va quedar enrere. Vaig poder sostenir la meva filla al pit mentre el cordó deixava de bategar i la vam poder contemplar i acaronar mentre ens dedicava la seva primera mirada envoltada d’una serenor i pau increïble. Pocs minuts després
descobria el pit i començava un nou vincle indestructible.

Aquesta llarga escala té molts graons, coses que hem llegit o escoltat, amigues que han compartit les seves experiències de parts domiciliaris, sentiments i emocions; ha estat un procés sovint inconscient
però que poc a poc ens va anar preparant pel gran moment.

Gràcies a tot el procés i a les persones que van intervenir en el part, la  M.Àngels, i les dues comadrones, la Montse i la Rosa, hem aconseguit que el meu part hagi deixat de ser una experiència dura i envoltada de patiment per esdevenir un treball intens però assumible i que desemboca en la més gran de
les recompenses, la nostra preciosa filla. Gràcies a totes les que ho heu fet possible.

Núria i Rubén.

octubre 2011

 

El meu primer fill el vaig tenir a Migjorn fa tres anys, la experiència va ser el màxim que  havia viscut mai. En el meu segon embaràs vaig decidir que el volia tenir a casa.
Uns amics 'molt originals' van decidir regalar-nos un servei de doula". Em vaig posar en contacte amb la Mª Àngels perquè havia coincidit amb ella en algunes trobades i vaig pensar que ella seria l`'adecuada per acompanyar-me en el naixement de la Daia. Ens vam trobar abans del naixement per parlar, compartir experiències, dubtes.... i ràpid vaig tenir clar que volia que fos ella la meva doula.
Quan va arribar el dia, em vaig despertar que eren les quatre de la matinada amb petites contraccions molt espaiades, vaig decidir esperar una hora a veure si la cosa anava a més. A les cinc vaig despertar el meu home per avisar-lo i començar a perparar les coses.
A les sis vaig avisar  les llevadores i la doula, a les set ja eren a casa. Jo estava a dins la piscina amb el meu home i ella es va apropar per saludar-me, li vaig dir que tenia les cames molt adormides i  va comença a fer-me massatges, jo ja estava dilatada i volia sortir de la piscina per començar a empènyer. Ella i el meu home em van ajudar , em va venir de gust asseure'm a la cadira de parts, ella es va posar al meu darrere per poder-me arropenjar i estar més còmoda. Quan gairebé la Daia ja estava coronant, es va despertar el Joel.
El meu home va poder atendre al Joel gràcies a que hi era ella, ho va veure tot!!! El naixement de la seva germana, a la seva habitació i el mateix dia del seu aniversari!!!!! Màgic, oi????
Després ella va poder cuidar del Joel mentres jo gaudia de la meva princeseta.
Va passar el matí amb nosaltres per acompanyar-nos i ajudar-nos en qualsevol cosa que necessiteéssim.
I tant em va inspirar la Mª Àngels com a doula que ara jo m'estic formant com a doula!!!!!!!!!
 
Moltes gràcies  Mª Àngels per tot el suport que ens has donat abans, durant i després del naixement!!!
 
 
Joan, Mª José, Joel i Daia.

 

 

 

 

La meva primera filla va néixer per cesària de clínica privada i en diumenge….em va costar molt de pair….els inicis de ser mare, la lactància, el meu entorn….en aquells moments tot va ser difícil. Gràcies a la lactància vaig aterrar a Alleta i em vaig trobar a la Mª Angels i d’altres Angels que sense voler-ho van esdevenir un pilar molt fort on em vaig poder sustentar i créixer. Tot aquest suport es va fer molt més palès en el meu segon embaràs. La Mº Angels va cuidar de mi, del meu fill, de la meva família, em va donar força i coratge per poder afrontar un nou part que desitjava respectat i a casa. Els dies abans del part, amb la bossa trencada i les esperances per terra, va saber-me empoderar a cada moment per remuntar la meva fe em mi i el meu cos. No oblidaré mai aquell pols que vàrem fer a casa i al que em vaig aferrar hores després al paritori fent força per a que nasqués el meu àngel. T’estimo molt. Gràcies per ser al meu costat. Mayte y familia

 

Després d’una cesària innecessària per tenir el meu primer fill, que em va deixar emocionalment bastant feble, em calia poder tornar a confiar en algú i tornar a confiar en mi mateixa. Coneixia la Maria Àngels de la feina, i em mereixia tota la confiança com a professional i com a persona. En saber que s’estava formant com a doula, vaig demanar-li que em fes l’acompanyament del segon embaràs i especialment que m’ajudés a trobar i a triar una bona opció per poder portar a bon terme el meu segon part.
La Maria Àngels em va anar aconsellant i escoltant, també em va recomanar un parell o tres de lectures fonamentals. El seu valor principal és que va ser-hi sense prendre cap decisió per mi ni aconsellar-me cap opció en particular: va saber entendre què em calia a mi i que jo ho anés descobrint a poc a poc, assumint un paper discret però fonamental. Em va saber reforçar com a persona i em va ajudar perquè jo mateixa em refés després d’aquella primera mala experiència i pogués tornar a dipositar la confiança en professionals capaços d'escoltar  El segon part va ser una de les experiències més intenses i boniques de la meua vida.

 

Gràcies, Maria Àngels.

Quan estava embarassada vaig sentir a parlar per primer cop de què era una doula, a través d’una amiga que havia rebut el seu assessorament després de parir. Em va semblar fantàstic que existissin persones que fan aquesta feina tan bonica i necessària, i vaig decidir contactar amb la M Angels.


Vaig tenir un part natural i sense complicacions (tot i que molt llarg), però quan el Pau va néixer no es va agafar al pit tal i com esperava, i durant les hores següents tampoc, amb la qual cosa va començar a perdre pes amb rapidesa i ens vam començar a preocupar. Ja des de l’hospital la M Angels ens va venir a fer un parell de visites i ens va donar algunes recomanacions, que no vam dubtar en posar en pràctica. Després, un cop a casa, va seguir venint alguns dies més, fins que al cap de menys d’una setmana el Pau mamava feliçment i tot rutllava sobre rodes.


La M Angels ens va ajudar a trobar l’espai, el ritme, la tècnica, la comunicació, la paciència, la tendresa, la intimitat i la tranquil•litat necessàries perquè el meu fill i jo poguéssim trobar-nos, a més de donar-me el suport i la confiança que com a mare inexperta necessitava.  Estic bastant segura que sense la seva ajuda, no hauria pogut gaudir de la meravellosa experiència que és donar el pit.


 

Gràcies!!!